تبلیغات
ورزشی - مواد مغذی و متابولیسم
 
ورزشی
جمعه 20 آبان 1390 :: نویسنده : رامیار نجفی

یکی از ارتباط بین انسان و محیط اطراف ← ارتباط تغذیه ای است .
ترکیب شیمیایی انسان بالغ ← 65% آب  ،  5% مواد معدنی ،
 30% مواد آلی  ( گلوسیدها 6ر0% ، 12% چربی ، 17% پروتئین )

سلول برای زنده ماندن باید مرتباً این مواد را به بدن برساند

45 نوع ماده غذایی ← که همه را بدن سنتز نمی کند
          
عواملی که نیاز انسان به غذا را افزایش می دهد.
1 ) رشد
2) بیماری           
3) فعالیت جسمانی
4) حرکت
به همین خاطر تغذیه به صورت علم شناخته شده است.



لاوازیه پایه گذار علم تغذیه در قرن 18شد.
تعریف علم تغذیه ← رساندن مواد غذایی به بدن به مقدار مناسب و انتخاب غذاها به نحوی که احتیاجات روزانه انسان را برآورده کند.
 فعل و انفعالاتی که موجب می شود که سلول موجود زنده باشد، رشد کند
نگهداری و حرارت جهت تأمین اعمال حیاتی را علم تغذیه گویند.
کارهایی که مواد غذایی انجام می دهد به شرح زیر است:
1) رفع گرسنگی
2) تأمین انرژی
3) تأمین مواد جهت رشد، نموو ترمیم
4) تأمین ویتامین ها و مواد معدنی

شش نوع ماده غذایی ← 1) قند  2) چربی  3) پروتئین  4) ویتامین 5) مواد معدنی  6) آب

مواد غذایی انرژی زا ← 1) قند     2) چربی     3) پروتئین

طبقه بندی عوامل مغذی براساس کاربرد آنها در بدن



تنظیم اعمال     1) پروتئین و آنزیم   2) مواد معدنی   3) ویتامین   4) آب

رشد و ترمیم     1) پروتئین    2) مواد معدنی     3) ویتامین     4) آب

3 منبع غذایی برای انسان ← 1) حیوانی     2) گیاهی     3) معدنی

که این غذاها را به 6 گروه طبقه بندی می کنند:
1) دارای پروتئین (گوشت) 2) چربی (گیاهی و حیوانی)   3) غلات و برنج
4) شیر و فراورده های لبنی  5 ) سبزی ها و میوه ها 6) نوشیدنی ها

متابولیسم پایه ← حداقل میزان انرژی که برای زنده ماندن لازم است
که صرف (قلب، عروق، تنفس ، گوارش، اعصاب)
که تقریباً برابر 40 کالری برای یک متر مربع در یک ساعت است.
شرایط تعیین متابولیسم پایه عبارت اند از:
1) حالت استراحت   2) حالت ناشتا        3) درجه محیط 18-20
کالری روزانه
 مردان KC 2400 – 4000
  زنان  KC 1600 – 3000
مقدار محاسبه کالری براساس وزن          
                                                                 xw 6/36 + 815 = E مردان
                                                                 xw 1/31 + 580 = E زنان
                       آنابولیسم
متابولیسم
                       کاتابولیسم

آنابولیسم ← ذرات شیمیایی غذا به هم پیوسته و ملکول های بزرگ و درشت تر ساخته  می شوند
تبدیل گلوکز ← گلیکوژن         اسید آمینه ← پروتئین
این واکنش ها ← انرژی گیر
کاتابولیسم ← ملکول های درشت به ذرات ریزتر تبدیل می شود.
گلوکز ← 2Ho و 2Co
واکنش های انرژی زا
آنابولیسم     ← در دوره نمو اتفاق می افتد ← حجم ماده بالا می رود.
کاتابولیسم ← در هنگام فعالیت اتفاق می افتد. ← حجم ماده کمتر می شود.


 برآورد میزان سوخت و ساز پایه(از سازمان بهداشت جهانی)



 مقدار نیازهای روزانه انرژی به نسبت کالری در سنین و شرایط مختلف فیزیولوژیکی



منبع: کتاب تغذیه و ورزش دکتر محمدرضا رمضانپور




نوع مطلب :
برچسب ها :


درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : کیوان فیروزه ئی
مطالب اخیر

نظرسنجی

آیا مطالب این وب سایت برای شما مفید بوده؟






جستجو


آمار وبلاگ

کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :